Timber Games

Houthakkers wedstrijden of Lumberjack Championships worden al van oudsher gehouden in America, Canada, Australië en Nieuw Zeeland. Vanaf 1985 begon Stihl met hun Stihl Timbersports competie. Waarna het in 2005 internationaal werd in de Stihl Timbersports World Championship wat ook te zien is bij Eurosport. Nu is het de beurt aan ons, met Axe&Arrow Timber Games is deze pracht sport ook voor jullie mogelijk.

Wat houden onze Timber Games precies in? We hebben er een stevige team- en individuele houthakkers wedstrijd van gemaakt met zes spannende onderdelen. We beginnen eerst rond het houtvuur, waar de teams worden ingedeeld. Hierna is het aan jouw team om een serieuze berg hout in de verschillende uitdagende onderdelen klein te krijgen.

Uiteraard wordt ieder onderdeel professioneel begeleid en is er in jullie veiligheid geïnvesteerd. Bij de start van ieder onderdeel wordt er eerst uitgelegd, hierna kan er uitvoerig geoefend worden, waarna de wedstrijd begint. Houthakkers ervaring mag, maar is niet vereist. De programmaduur is afhankelijk van de groepsgrootte ongeveer 2,5 uur.

Axe&Arrow Timber Games onderdelen:

AA timbergames logo